RuusuRootsRock la 15.6.

16.5.2019

Hotel Oscar majoituspaketit RuusuRootsRock- tapahtumaan alk. 74 €/hlö/2hh, sis.lipun tapahtumaan, kuntoiluhuoneen ja saunan käyttöoikeuden sekä maittavan ja runsaan aamiaisen.
Varaukset suoraan Hotel Oscar 017 579011.
www.ruusurootsrock.com


Parsaviikot 20.5. – 1.6.

15.5.2019

Kevät ja kesä tekee tuloaan ja niin myös parsat! Ravintola Oscarissa herkutellaan parsoilla 20.5. – 1.6. Keväinen Parsa menu saatavilla päivittäin a´la carte-listamme ohessa.

Kesähintojen varaslähtö!

18.4.2019

Varmista itsellesi edullinen majoitus kesällä! Varaa huoneet hotellin omilta nettisivuilta ja saat 25 % alennusta päivän joustavasta ja varmasta hinnasta.


Green Key -sertifioitu Hotel Oscar

5.1.2019

Hotel Oscar on vastaanottanut Green Key -sertifioinnin 18.12. Kyseessä on kansainvälinen ympäristösertifikaatti majoitus- ja matkailualalle.


Green Key -sertifioidut hotellit, hostellit, leirintäalueet, mökkikylät ja muut majoituskohteet ovat sitoutuneet rakentamaan kestävää matkailua. Green Key -sertifioitujen majoituskohteiden päivittäiseen ympäristötyöhön kuuluvat mm. säästeliäs energian ja veden kulutus, jätteiden vähentäminen ja kierrätys, lähi-, kasvis- ja luomutuotteiden tarjoaminen, ympäristömerkittyjen pesu- ja puhdistusaineiden sekä paperien käyttö sekä asiakkaiden ekologisen liikkumisen ja luontomatkailun mahdollistaminen. Lisäksi Green Key -merkin saaneet kohteet pyrkivät kasvattamaan henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuutta.

Green Key -sertifioidut yritykset saavat käyttöönsä kansainvälisesti tunnetun Green Key -merkin sekä ohjelman tuen ympäristötyölleen ja siitä viestimiselle. Suomessa Green Key -merkkejä on myönnetty vuodesta 2015 alkaen ja kansainvälisesti vuodesta 1994 alkaen. Green Key -ympäristösertifioituja matkailutoimijoita on Suomessa nyt jo yli 90. Maailmanlaajuisesti Green Key toimii 58 eri maassa ja sertifikaatin on saanut yli 3 000 kohdetta.

Kuinka ympäristövastuullisuus näkyy Hotel Oscarin toiminnassa

Hotel Oscarin toiminta on ollut ympäristövastuullista jo pitkään ilman erillistä sertifikaattia. Hotellissa on ymmärretty, että ekologisilla valinnoilla voi olla suora vaikutus tehokkaaseen ja taloudelliseen toimintaan. ”Monilla isoilla yrityksillä, jotka majoittavat henkilökuntaansa ja vieraitaan meillä, on tiukat ympäristöohjelmat, joten on tärkeää, että myös meidän toimintamme on linjassa näiden ympäristöarvojen kanssa ja että meillä on selkeä ja kansainvälinen ympäristöohjelma, johon olemme sitoutuneet” kertoo hotellinjohtaja Eeva Anttikoski. ”Meillä ympäristön ja vastuullisuuden eteen tehtävä työ on jatkuvaa ja meillä on käytössämme vuosikello, joka ottaa huomioon maailmanlaajuiset teemapäivät ja siihen olemme myös listanneet kuukausittaiset käytännönläheiset eko-teot”, täydentää Hotel Oscarin Green Key -lähettiläs Jussi Mikkonen.

Sitoudumme vedenkulutuksen vähentämiseen

Hotelli- ja ravintolatoiminta ovat perinteisesti veden suurkuluttajia. Vedenkulutusta vähentämällä pienennämme hotellitoiminnan ympäristörasitusta merkittävästi, olemme mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta sekä edistämme luonnonvarojen kestävää käyttöä ja luonnon monimuotoisuutta. Vettä kuluu muun muassa hotellihuoneiden kylpyhuoneissa ja wc:issä, ravintolan keittiössä, siivouksessa sekä pihan kunnossapidossa. Lakanoiden ja pyyhkeiden vaihto tehdään Oscarissa 3 vrk:n välein usean yön oleskeluissa, ellei vieraamme muuta toivo. Kannustamme kuitenkin myös vieraitamme juomaan ehkä maailman puhtainta hanavettä, mikä on aina ekologisempi vaihtoehto lähdevesipullolle.

Sitoudumme energian kulutuksen vähentämiseen

Energian hankkiminen ja käyttö liittyy moniin erilaisiin hotellitoimintoihin. Vastuullisilla energiatoimilla voimme vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja luonnonvarojen käyttöön. Energiankulutuksessa huomioidaan eri toimintoja. Niistä tärkeimmät ovat valaistus, ilmastointi, sähkölaitteiden käyttö ja lämmitys. Pyrimme sammuttamaan turhat valot aina.

Sitoudumme ruokahävikin pienentämiseen ja raaka-aineiden vastuulliseen hankintaan

Ruokahävikkiä seuraamalla ja vähentämällä pienennämme ympäristörasitusta. Samaan aikaan suosimme luomutuotteita, lähi- ja kasvisruokaa sekä kotimaisia raaka-aineita. Kaikki hotellissa tarjottava kahvi on reilun kaupan luomukahvia. Käyttämiämme lähiruokatoimittajia ovat esim. Saimaan Tuoreen kirjolohi sekä paikallinen kaviaari.

Sitoudumme jätehuoltoon ja lajitteluun

Kiinnittämällä huomiota jätehuoltoon, jätteiden käsittelyyn ja jokapäiväiseen lajitteluun voimme pienentää mm. kaatopaikkojen kuormitusta ja kemikalisoitumista. Varkaudessa toimii myös Suomen ympäristöystävällisin ekovoimala eli Riikinvoiman ekovoimalaitos

Sitoudumme ympäristöystävällisten aktiviteettien tarjoamiseen

Hotel Oscar sijaitsee Varkaudessa keskellä Itä-Suomen vesistöä ja kauniin luonnon ympäröimänä. Kävelymatkan päässä on useita luontokohteita, vaikka hotelli sijaitseekin kaupungin keskustassa. Kannustamme vieraitamme tutustumaan lähiympäristöön kaupunkipyörien selässä.

Sitoudumme vastuullisiin hankintoihin

Tekemällä vastuullisia hankinta- ja kulutusvalintoja voimme vaikuttaa raaka-aineiden kulutukseen, energian kulutukseen ja jätteiden syntymiseen. Samalla pyrimme välttämään tuotteita, joissa on (tai joiden valmistuksessa on käytetty) haitallisia aineita. Hankintoihin liittyviä tuoteryhmiä ovat mm. paperit ja tulostusmateriaalit, sähkölaitteet ja lamput, kalusteet, kertakäyttöastiat ja astiat, työasut, liinavaatteet, myytävät tuotteet, pesuaineet ja elintarvikkeet.

Lue lisää Green Keystä »

Teatteripaketit

28.12.2018

Hemmotelkaa itseänne ja nauttikaa Oscarin ja Varkauden Teatterin tarjonnasta. Illanvietto tai viikonlopun miniloma on piristävä irtiotto arjesta!

Long Stay

21.12.2017

Long stay – Majoitu vähän pidempään!
Putkiremontti, projekti tai muu pitkäaikainen majoitustarve? Hotel Oscarissa on valittavissa joustava ja helppo ratkaisu pitkäaikaiseen majoittumiseen hotelliympäristössä.