Valamon luostari

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus ja se sijaitsee n. 50 km päässä Hotel Oscarista.

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Luonnonkauniilla Heinävedellä sijaitseva luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä. Lämpimästi tervetuloa!

Martta Vendelin – Kultahiekkaa ihmisten poluille 5.3.2023 – 14.1.2024. Avoinna maalis-huhtikuussa viikonloppuisin
pe-la klo 12-17
su klo 10-15

Kuvittaja ja taidemaalari Martta Wendelinin (1893–1986) syntymän 130-vuotisjuhlavuodeksi Valamon luostarissa nähdään laaja näyttely taiteilijan keskeisestä maalaus- ja kuvitustuotannosta.

Näyttely jakaantuu itsenäisiin teemoihin kuten Kukat & puutarha, Valamo & Karjala, Maisemat, Muotokuvat, Skissit ja Sadut. Kuvitustaide esittäytyy painettujen Kotiliesien ja postikorttien lisäksi myös vuodenaikojen mukaan vaihtuvien kuvitusoriginaalien avulla. Valokuvien ja kaitafilmiaineiston avulla välittyy monipuolinen kuva taiteilijan elämästä ja tuotannosta.

Martta Wendelin oli 1900-luvun alkupuoliskon tunnetuimpia suomalaisia kuvittajia. Hänen kuvitustaiteensa idyllinen ja rauhoittava tunnelma, lasten ja kodin elämää aidosti kuvaavat aiheet ovat olleet tärkeitä suomalaisille ja vetoavat yhä tänäänkin. Vapaan taiteen vaikuttavat maisemamaalaukset, psykologisesti taitavat muotokuvat ja runsaat kukka- ja puutarha-aiheet ovat jääneet laajan kuvitustuotannon varjoon.

Näyttely on avoinna vuoden 2024 alkuun asti.