Valamon luostari

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus ja se sijaitsee n. 50 km päässä Hotel Oscarista.

Luostarin kokoelmiin kuuluu suuri määrä Laatokan Valamosta evakuoituja kirkkotekstiilejä, käsikirjoituksia, harvinaisia julkaisuja ja grafiikanteoksia, valokuvia, jumalanpalveluspukuja ja muita kirkkotekstiilejä, sakraaliesineitä sekä maisema- ja muotokuvia.

Via Finlandia -näyttely on läpileikkaus suomalaisten mestareiden kultakauden töistä. Samalla se on Suomen taiteen historian läpileikkaus. Näyttelyyn tulevat teokset on omistajasuku kerännyt 30 vuoden aikana ja ne ajoittuvat 1800-1970-luvulle. Taiteilijanimiä ovat mm. Akseli Gallen-Kallela, Albert Edefelt, Maria Wiik, Ellen Thesleff, Tyko Sallinen, Väinö Aaltonen ja Eero Nelimarkka. Näyttelyssä on myös ulkomaalaisten taiteilijoiden grafiikkaa, niminä mm. Picasso, Matisse.

Suomen ainoa ja Pohjoismaiden suurin Mekaanisen Musiikin Museo

Mekaanisen Musiikin Museo on kiehtova, kaikenikäisille sopiva matka menneisyyteen, jossa alkaa elää koko entisaikojen musiikkimaailma mekaanisine musiikki instrumentteineen.

Mielenkiintoisen ja hauskan opastuksen aikana ryhmälle esitellään suuri osa museon noin 400 instrumentista, jotka ovat seitsemässä oman aikakautensa mukaisesti sisustetussa salissa.