Green Key on maailman johtava matkailualan ympäristömerkki. Green Key -sertifioituja kohteita on jo yli 3200 yhteensä 65 eri maassa. Koska olemme saaneet Green Key -sertifikaatin, sitoudumme mm. henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen sekä toimintamme ympäristörasituksen pienentämiseen. Sertifikaatin myöntämisestä päättää yritysvastuun, kestävän matkailun ja ympäristönsuojelun asiantuntijoista koostuva Green Key -tuomaristo.

✔ Tarjoamme luomu- ja lähiruokaa
✔ Valitsemme ekologisia tuotteita
✔ Toimimme energiaa säästäen
✔ Lajittelemme ja kierrätämme
✔ Säästämme vettä
✔ Suosimme ekologista liikkumista

Kestävän kehityksen teemapäivät  2023:

Huhtikuu:
22.4. Maan päivä / Earth Day
Green Key -sertifioituna yrityksenä meille on tärkeää tehdä vastuullisia valintoja ja toimia kestävästi. Siksi käytämmekin lähi- ja luomutuotteita, parannamme energiatehokkuuttamme ja lajittelemme meillä syntyvät jätteet.

Toukokuu:
5.-14.5. Pyöräilyviikko / Bike Week
Green Key -ympäristösertifioituna yrityksenä kerromme mielellämme sinulle lähiseudun pyöräreiteistä ja polkupyörien vuokraus- ja lainausmahdollisuuksista!

21.5. Maailman kulttuurisen monimuotoisuuden ja vuorovaikutuksen päivä / World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development
Vastuullinen matkailu ottaa huomioon myös paikalliskulttuurin kunnioittamisen ja säilyttämisen. Green Key –sertifioituna yrityksenä haluamme vaalia paikallista kulttuuriamme ja perinteitämme – kerromme mielellämme lisää siitä, miten tutustut lähialueeseen paikalliskulttuuria kunnioittaen.

22.5. Kansainvälinen luonnon monimuotoisuuden päivä / International Day for Biological Diversity
Green Key -sertifioituna yrityksenä haluamme tukea monimuotoisen luonnon säilymistä. Kirjalliseen vastuullisuussuunnitelmaamme on kirjattu toimenpiteemme paikallisen ja maailmanlaajuisen luonnon monimuotoisuuden suojelun hyväksi.

Kesäkuu:
5.6. Maailman ympäristöpäivä / World Environment Day
Puhtaassa ympäristössä on hyvä kasvaa. Meidän käsissämme on jälkipolvien – niin eläinten kuin meidän ihmistenkin – tulevaisuus. Olemme Green Key -sertifioitu matkailuyritys, ja kiinnitämme joka päivä huomiota toimintamme ympäristövaikutuksiin.

8.6. Maailman merien päivä / World Ocean Day
Yhdessä toimien pystymme suojelemaan maailman meriä ja luomaan niille kestävämmän tulevaisuuden. Meille on myönnetty Green Key -sertifikaatti. Merten ja muun ympäristön hyvinvoinnin huomioiminen on tärkeä osa arkeamme.

Elokuu:
27.8. Suomen luonnon päivä / Finnish Nature Day
Löytyipä lähistöltä sitten metsää, järveä tai peltoaukeaa – mennään ulos ihailemaan maisemaa. Green Key -sertifioituna kohteena olemme mukana vaikuttamassa siihen, että suomalainen luonto kuuluu tulevaisuudessakin maailman puhtaimpien ja upeimpien joukkoon.

31.8. Itämeripäivä / Baltic Sea Day
John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi.
Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Merten hyvinvoinnin huomioiminen on tärkeä osa Green Key, Green Activities ja Blue Flag –sertifioitujen matkailuyritysten arkea. Esimerkiksi tarjoiluissa ei käytetä kertakäyttöastioita tai -ruokailuvälineitä ja tarjotut kala- ja äyriäislajit on kalastettu kestävästi

Syyskuu:
5.9. Kansainvälinen hyväntekeväisyyden päivä / International Day of Charity
Green Key –sertifioituna yrityksenä lahjoitamme / aiomme tulevaisuudessa lahjoittaa tarpeettomat hygieniatuotteet sekä käytöstä poistetut tekstiilit ja tarvikkeet hyväntekeväisyyteen, jotta niistä riittäisi iloa ja olisivat tarpeellisia mahdollisimman pitkään.

9.9. Lähiruokapäivä / Local Food Day
Maistuvaa Lähiruokapäivää! Kuinka usein kiinnität huomiota siihen, mistä sinulle tarjottu ruoka tulee?
Green Key –sertifioituna kohteena olemme ylpeitä paikallisista tuotteistamme ja raaka-aineista – henkilökuntamme kertoo mielellään lisää!

11.–17.9. Hävikkiviikko
Kun ottaa lautaselleen sen, mitä jaksaa syödä, tekee ekoteon. Green Key -sertifioituna matkailukohteena haluamme minimoida ruokahävikin vuoden jokaisena päivänä. Seuraamme syntyvän hävikin määrää ja meillä on suunnitelma hävikin vähentämiseksi.

25.9–1.10. Euroopan kestävän kehityksen viikko / European Sustainable Development Week (ESDW)
Euroopan kestävän kehityksen viikko kannustaa vastuullisiin tekoihin niin arjessa kuin matkaillessa.Green Key -sertifioituna kohteena kestävää kehitystä tukevat valinnat ovat osa jokaista päiväämme. Kerromme mielellämme lisää kestävän matkailun toimintatavoistamme!

27.9. Maailman matkailupäivä / World Tourism Day
Hyvää Maailman matkailupäivää! Matkailu on tärkeä ja vaikuttava toimiala koko maailmassa. Green Key -sertifioituna matkailukohteena panostamme paikallisuuteen ja aitoihin elämyksiin – ympäristöä ja sen kaikkia asukkaita arvostaen. Voit siis nauttia vieraanamme hyvillä mielin!

Lokakuu:
1.10. Maailman kasvisruokapäivä / World Vegetarian Day
Maailman kasvisruokapäivä on loistava tilaisuus täyttää lautanen värikkäillä kasviksilla ja kasviproteiineilla! Green Key -sertifioituna matkailukohteena meille on tärkeää, että kestävyys näkyy myös lautasella: hyödynnämme satokausia ja lähiseudun tuottajien tarjontaa. Meillä saat myös monipuolista kasvisruokaa, vaikka joka päivä.

4.10. Maailman eläintenpäivä / World Animal Day
Iloista Maailman eläinten päivää! Olemme Green Key -sertifioitu kohde, jossa eläimiä ja heidän elinympäristöään kunnioitetaan ja vaalitaan vastuullisilla valinnoilla.

24.10. YK:n päivä / United Nations Day
Onnellista YK:n päivää! Vastuullisesti toteutettu matkailu tukee YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Green Key -sertifioituna matkailukohteena arkeamme ohjaa vastuullinen ajattelu ja kansainväliseen Green Key -ohjelmaan kuuluminen on meille ylpeyden aihe.

Marraskuu:
1.11. Maailman vegaanipäivä / World Vegan Day
Herkullista vegaanipäivää, tänään on hyvä päivä testata vegaanisia herkkujamme! Olemme Green Key -sertifioitu matkailuyritys ja huomioimme toimintamme ympäristövaikutukset myös lautasellasi tarjoten täysin vegaanisia vaihtoehtoja.

6.11. Ruotsalaisuuden päivä / Svenska Dagen
Ihanaa ruotsalaisuuden päivää! Päivän tarkoitus on osoittaa kunnioitusta suomenruotsalaisten oikeudelle käyttää omaa kieltään Suomessa sekä Suomen kieliryhmien yhteisen isänmaan juhlistaminen. Green Key –sertifioituna kohteena haluamme nostaa maljan Suomen kaksikielisyydelle!

18.-26.11. Euroopan jätteen vähentämisen viikko / European Week for Waste Reduction
Euroopan jätteen vähentämisen viikko toteutetaan kohtuullisen kuluttamisen, kierrätyksen ja kiertotalouden puolesta. Green Key -sertifioituna kohteena pyrimme minimoimaan meillä syntyvää jätettä vuoden jokaisena viikkona.

Joulukuu:
10.12. Ihmisoikeuksien päivä /Human Rights Day
Onnellista ihmisoikeuksien päivää! Tänään YK:n ihmisoikeuksien päivänä juhlistamme kansainvälisessä ihmisoikeussopimuksessa turvattuja oikeuksia, jotka koskettavat kaikkia meitä. Green Key-sertifioituna kohteena haluamme olla kestävä myös sosiaalisesti ja turvata sekä henkilökuntamme että vieraidemme hyvinvoinnin ja oikeudet.

Lue lisää https://greenkey.fi/